Сподіваємось, що Ердоган обговорить з Путіним і питання Криму – Чубаров

09:21 28.09.2021

Сподіваємось на те, що президент Туреччини Реджем Тайїп Ердоган під час зустрічі в РФ з президентом країни – агресора Володимиром Путіним обов’язково обговорюватиме і питання окупованого Криму і звільнення політв’язнів.

Про це в коментарі Qirim.news заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Але наскільки це буде ефективно, в яких це буде формах, ми зараз не можемо сказати, бо все це залежить від президента Ердогана і його співбесідника – президента країни-агресора Путіна. Але ми дуже сподіваємось на цю місію з боку Ердогана», – підкреслив Чубаров.

Він також розповів, що ознайомився з подякою яку висловив Ердогану перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, який зараз перебуває в Сімферопольському СІЗО.

Як повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook, Джелял із СІЗО звернувся до президента Туреччини.

«Як відомо, за безпосередньої участі президента Ердогана були звільнені мої друзі і колеги Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров. Він продовжує цю справу і сьогодні, намагаючись визволити й інших політв’язнів. Висловлюю подяку президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану за незмінну позицію Турецької Республіки щодо територіальної цілісності України, постійну участь в підтримці та захисті інтересів кримськотатарського народу», – написав Джелял.

Нагадаємо, 22 вересня президент Туреччини виступив на 76-й сесії ГА ООН та знову заявив про підтримку Анкарою територіальної цілісності України. «Ми надаємо великого значення захисту територіальної цілісності і суверенітету України, включно з Кримом, анексію якого ми не визнаємо», – сказав Ердоган.

Ще на цю тему