Від влади вимагають профінансувати реалізацію Стратегії з деокупації та реінтеграції Криму

11:21 28.09.2021

Під час зустрічі з представником президента України в Автономній Республіці Крим присутні в Офісі Кримської платформи громадські організації наголосили на необхідності підкріплення плану дій Стратегії з деокупації та реінтеграції АРК і міста Севастополя фінансуванням з державного бюджету. 

Про це повідомляє кореспондент видання ZMINA

«Ми прекрасно розуміємо, що без бюджетного фінансування та без відповідних у штаті центральних органів виконавчої влади структурних одиниць, які займатимуться реалізацією плану дій стратегії, громадським організаціям доведеться покривати цю роботу замість держави. Ми наголошуємо на виконанні цих двох аспектів», – сказав керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.  

Постпред президента Антон Кориневич повідомив, що наразі план дій стратегії вже готовий і він перебуває на затвердженні в урядовому Комітеті з питань реінтеграції та деокупації тимчасово окупованих територій. 

Нагадаємо, 24 березня президент Володимир Зеленський видав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

Національна стратегія з деокупації та реінтеграції Криму – це обов’язковий рамковий документ, який розкриває політичну позицію держави України щодо деокупації частини її території.

Стратегія містить перелік пріоритетних напрямів діяльності держави в цій сфері. Зокрема, до таких напрямів належать захист прав і свобод людини, економічна, соціальна й гуманітарна політика, зміцнення національної стійкості тощо. 

Ще на цю тему