Румунія запровадила двотижневий карантин для невакцинованих українців

18:20 27.09.2021

Румунія встановила карантинний режим на 14 днів для всіх невакцинованих від COVID-19 іноземних громадян, осіб без громадянства, які прибувають з третіх країн, крім ЄС та Швейцарії.

Про це йдеться у повідомленні посольства України в Румунії, передає Укрінформ.

Карантинний режим (за домашньою/задекларованою адресою) на 14 днів діє незалежно від того, в якій зоні за рівнем розповсюдження COVID-19 знаходиться країна, з якої вони прибувають.

Винятки можуть бути застосовані до осіб, які вакциновані проти коронавірусу, і якщо пройшло 10 днів з моменту завершення повної схеми вакцинації до в’їзду в Румунію.

Також від вимоги карантину можуть звільнити, якщо особа залишається в країні на строк менше 3 днів у невідкладних випадках, що підтверджується документально, і за наявності сертифікату про негативний результат ПЛР-тесту; особи, які були позитивно підтверджені зараженням вірусом SARS-CoV-2 за останні 180 днів до в’їзду в країну, дітей до 6 років без необхідності представлення негативного тесту та дітей від 6 до 16 років за наявності сертифікату про негативний результат тесту.

Винятки можуть застосовуватися і до тих, хто прямує транзитом і залишить територію Румунії через 24 години, а також транскордонних працівників, учнів/студентів з метою навчання та заради вступу, членів спортивних делегацій.

Посольство звертає увагу, що в’їзд буде неможливим з COVID-сертифікатами, які не відповідають затвердженим в Україні стандартам, згідно з правилами ЄС (зокрема, не завантажуються через портал Дія та мобільні додатки).

Рішення про пропуск через держкордон Румунії приймається безпосередньо на пункті представниками прикордонної поліції.

Як повідомлялося, 22 вересня у Румунії зафіксували найвищу щоденну кількість заражень коронавірусом протягом поточного року.
 

Ще на цю тему