На сесії у ПАРЄ обговорюватимуть питання окупованого Криму

11:20 27.09.2021

У понеділок, 27 вересня, у Страсбурзі в очно-дистанційній формі стартує осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. 

ПАРЄ має вирішити, на які теми будуть проведені термінові і поточні дебати. Серед запропонованих є і питання тимчасово окупованого Криму, про це йдеться у порядку денному сесії, пише Цензор.НЕТ.

Зокрема, повідомляється, що запити на проведення термінових дебатів надійшли щодо ситуації в Афганістані, посилення міграційного тиску на кордонах Латвії, Литви і Польщі з Білоруссю, нового проєкту протоколу до Конвенції Ради Європи про кіберзлочинність.

Також надійшли запити на проведення дебатів із питань: «Західні Балкани між демократичними викликами і європейськими сподіваннями: яка роль Ради Європи?», «Політичне переслідування Росією корінних народів Криму», а також «Рішення Європейського суду з прав людини у справі «Картер проти Росії» та дії, вжиті для вбивства осіб на європейській території».

У понеділок, 27 вересня, також має відбутися обговорення на тему гуманітарних наслідків конфлікту між Вірменією та Азербайджаном, відновлення суспільної довіри шляхом зміцнення соціальних прав та активізації боротьби з так званими злочинами честі.

Окрім того, Асамблея обговорить питання про гендерну представленість у своїх лавах, а також керівні принципи щодо парламентських імунітетів, якими користуються члени Парламентської асамблеї.
 

Ще на цю тему