Денісова передала турецькому обмудсману список кримськотатарських політв'язнів

20:15 24.09.2021

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, омбудсменка Людмила Денісова передала турецькому Шерефу Малкочу список з іменами кримських татар, які перебувають у місцях несвободи на території РФ і тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомила Денісова, яка перебуває з робочим візитом в Треччині.

Вона також звернулася до Малкоча з проханням сприяти усіма можливими засобами поверненню українських політв'язнів на Батьківщину.

Денісова висловила вдячність за незмінну позицію президента Туреччини щодо незаконної окупації Криму, допомогу і тиск на РФ, з метою визволення незаконно затриманих окупантами кримських активістів. Вона також поінформувала турецького омбудсмана про проблеми, які існують на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, - масштабну інформаційну пропаганду РФ, політизацію та мілітаризацію дітей, систематичні порушення соціальних та економічних прав людини

Шереф Малкоч пообіцяв посилити співпрацю й допомогу в боротьбі за повернення українських громадян та територій.

Раніше Денісова, разом із громадським захисником Грузії Ніно Ломджарією здійснила візитдо лінії розмежування з окупованою РФ територією Цхінвальського регіону (Південна Осетія) Грузії біля міста Хурвалеті. Вона зазанчила, що РФ знищує грузинську ідентичність на окупованих територіях, так само, як вчиняє це в Україні. 

Ще на цю тему