Заарештований у Сімферополі активіст Наріман Джелял утримується в найгірших умовах – адвокат

20:01 24.09.2021

Заарештований у Сімферополі кримськотатарський активіст Наріман Джелял перебуває в найгірших умовах з усіх фігурантів «справи про диверсію на газопроводі», стверджує адвокат Сафіє Шабанова.

Вона посилається на слова свого підзахисного Азіза Ахтемова, який також проходить у цій справі.

За її інформацією, Ахтемов розповів, що Наріман Джелял перебуває в спецблоці та в його камері дуже сиро. З розмов співкамерників він зрозумів, що камера, де утримують Джеляла, вважається однією з найгірших у СІЗО.

На свої умови утримання Азіз Ахтемов не скаржиться, його помістили в шестимісну камеру, але там перебувають 7 осіб. У камері є холодильник і телевізор, є можливість читати, сказав Ахтемов.

Раніше адвокат Микола Полозов також повідомляв, що Нарімана Джеляла утримують у спецблоці – спеціальному відділі СІЗО, де максимально обмежена як взаємодія з зовнішнім світом, так і з іншими ув'язненими.

Цього тижня стало відомо, що Джелялу знову посилили звинувачення, тепер йому загрожує до 20 років позбавлення волі. Раніше ФСБ уже посилювала звинувачення проти Джеляла, перекваліфікувавши інкриміноване Наріману діяння з пособництва у скоєнні диверсії на повноцінну участь у скоєнні диверсії.

Місія США в ОБСЄ закликала негайно звільнити Нарімана Джеляла і братів Ахтемових.

Ще на цю тему