Чергові провокації дислокованих в Криму російських кораблів

15:41 24.09.2021

23 вересня біля 00:30 за київським часом у закритому Україною на час проведення стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2021» районі Чорного моря до українського військового корабля «Горлівка» наблизився корабель РФ, який почав з’ясовувати характер дій українського корабля каналом морського радіозв’язку без дотримання встановлених правил радіообміну, приховуючи свої позивний та належність.

Враховуючи, що попередньо біля району навчань спостерігалася діяльність російського великого десантного корабля «Саратов», українські військові моряки вжили необхідних заходів безпеки.

У подальшому, біля 10:00 за київським часом у напрямку закритого району почав маневрувати російський прикордонний сторожовий корабель «Изумруд» з бортовим номером 360, який прослідував на перетин курсу українського патрульного катеру «Слов’янськ».

Втім через високу маневреність цього українського катеру типу «Айленд» кораблі розійшлися по кормі на відстані однієї милі.

Надалі десантний корабель «Саратов» та сторожовий корабель «Изумруд», що базуються в окупованому Криму, продовжили демонстраційне спостереження за українськими військовими, залишаючись біля району навчань.

Пізніше з Севастополя до району українських навчань прибув флагман Чорноморського флоту РФ ракетний крейсер «Москва», демонструючи максимальний рівень загострення ситуації з боку агресора.

Ще на цю тему