Російські військові продовжують проводити навчання в Чорному морі з ракетною стрільбою – командування

16:21 24.09.2021

Загони кораблів Чорноморського флоту Росії провели спеціальні «навчання щодо захисту об'єктів морської економічної діяльності» в акваторії Чорного моря, повідомляють у Міноборони Росії.

«Навчання проведено в рамках спільного навчання кораблів Кримської та Новоросійської військово-морських баз Чорноморського флоту, що проходить у Чорному морі. Екіпажі кораблів відпрацювали елементи спільного плавання та бойового маневрування у складі однорідних і різнорідних тактичних груп, провели приватні навчання зі зв'язку, протичовнового та протиповітряного захисту загону кораблів на переході морем», – йдеться в інформації російського міністерства.

За даними відомства, на завершальному етапі навчання «екіпажі кораблів виконали ракетні та артилерійські стрільби по морських і повітряних цілях із зенітно-ракетних і артилерійських комплексів».

У міністерстві повідомляють, що на цьому етапі навчання були залучені п'ять кораблів і катерів флоту, в тому числі патрульні кораблі.

«У спільному навчанні корабельних сил Чорноморського флоту беруть участь приблизно 20 надводних кораблів і суден забезпечення Чорноморського флоту, в тому числі ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, нейтральні сили флоту, допоміжні та рятувальні судна, літаки і вертольоти морської авіації», – зазначено в інформації.

Напередодні повідомлялося, що російські військові у Криму вчилися ракетами «знищувати морські цілі» в Чорному морі.

20 вересня повідомлялося, що 20 надводних кораблів і суден Чорноморського флоту Росії вийшли в Чорне море з пунктів базування в Севастополі та Росії для проведення навчань із виконанням ракетних і артилерійських стрільб.

Ще на цю тему