ЄС нагадав РФ, що не погодиться з порушеннями суверенітету й територіальної цілісності України – зустріч Борреля з Лавровим

12:21 24.09.2021

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель нагадав міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, що Європейський Союз не погодиться з порушеннями Москвою суверенітету й територіальної цілісності України.

Як повідомляє у четвер прес-служба Зовнішніх дій ЄС, зустріч Борреля і Лаврова відбулася на полях 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у четвер.

«Вони обговорили відносини між ЄС та Росією, а також актуальні міжнародні питання. Верховний представник Боррель торкнувся деяких проблем у відносинах між ЄС та Росією, з метою зробити відносини більш стабільними та передбачуваними. Зокрема, зберігаються розбіжності щодо порушень Росією суверенітету й територіальної цілісності України, в галузі демократії та прав людини, а також щодо кіберзагроз, дезінформації та інших гібридних загроз», – наголошується в прес-релізі.

Сторони також обговорили міжнародні питання, за якими ЄС та Росія мають продовжувати співпрацю з метою вирішення проблем глобальної безпеки, як от ситуація в Афганістані, Лівії, Малі, Близькосхідний мирний процес.

Ще на цю тему