Заарештований у Чехії росіянин Франчетті шукає адвоката для подання скарги в ЄСПЛ – Молохов

10:41 24.09.2021

Заарештований у Чехії учасник окупації Криму Олександр Франчетті шукає адвоката, який зможе подати скаргу на його арешт до Європейського суду з прав людини.

Про це державне інформаційне агентство ТАСС повідомив очільник експертної ради з правових питань при російському уряді Криму Олександр Молохов.

«Було ухвалене рішення про зміну адвоката. Потрібен надійний захисник, який представлятиме інтереси Олександра Франчетті, в тому числі при подачі скарги до ЄСПЛ, також готується апеляція на арешт», – сказав Молохов.

Раніше стало відомо, що інтереси учасника окупації Криму Олександра Франчетті більше не представлятиме наданий йому в Чехії адвокат Ян Шварц.

До цього, 15 вересня, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав журналістам, що російське посольство в Чехії «робить усе можливе» для вирішення ситуації із затриманним у Празі росіянином Олександром Франчетті, який брав участь в окупації Криму в 2014 році.

Міський суд Праги 14 вересня ухвалив рішення про арешт Франчетті.

Раніше російські державні ЗМІ повідомляли, що в аеропорту Праги був затриманий російський громадянин Олександр Франчетті за міжнародним ордером на арешт, виданим за запитом України.

Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін доручив перевірити затримання Олександра Франчетті в Чехії.

Чеська поліція підтвердила затримання в аеропорту Праги громадянина Росії, учасника окупації Криму Олександра Франчетті.

Прессекретар Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко в коментарі Радіо Свобода також підтвердив затримання Олександра Франчетті в Чехії за запитом України.

Пізніше Офіс Генерального прокурора України підтвердив намір подати запит на видачу затриманого Франчетті.

Ще на цю тему