Зеленський закликав світ допомогти звільнити Джелялова й ще близько 450 заручників-українців

12:20 23.09.2021

Президент Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту підтримати звільнення незаконно затриманих першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова й інших кілька сотень українців, які перебувають у заручниках на території тимчасово окупованих територій і Росії.

Про це він заявив під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН , повідомляє Укрінформ.

«На початку вересня цього року в Криму був незаконно затриманий перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов. Російська Федерація звинувачує цього політолога, видатного журналіста, телеведучого, викладача права та історії у спробі підірвати ділянку газопроводу. Ось вам ціна свободи слова. Ось вам ціна боротьби за свої права, за права людини», - сказав Зеленський.

Читайте також: Джелялову висунули нове обвинувачення - адвокат
Президент зазначив, що дуже розраховує на підтримку міжнародної спільноти у питанні звільнення Джелялова та ще близько 450 українців, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях України та РФ.

Крім того, він закликав країни підтримати майбутню оновлену резолюцію ООН щодо Криму.

«Закликаю вас підтримати оновлення резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму та мілітаризації нашого українського окупованого півострова, які будуть внесені на розгляд Генасамблеї до кінця року», - відзначив глава держави.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня у тимчасово окупованому Росією Криму силовики провели незаконні обшуки і затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза і Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова.
 

Ще на цю тему