Президент Естонії на Генасамблеї ООН нагадала про незаконну анексію Криму

12:00 22.09.2021

Естонія непохитна в невизнанні незаконної анексії Криму Росією.

Про це під час загальних дебатів 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН сказала президент Естонії Керсті Кальюлайд, пише Крим.Реалії.

«Ми не можемо забути окупований Крим і ситуацію на сході України. Ми енергійно, непохитно підтримуємо Україну стосовно її суверенітету, територіальної цілісності та політики невизнання незаконної анексії Криму Росією. Безпека неподільна. Безпека України – це також наша безпека. Як обраний член Ради Безпеки ООН, моя країна продовжує зберігати в порядку денному Ради Безпеки питання агресії Росії на Донбасі та незаконної анексії Криму», – сказала Кальюлайд.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомляв, що Генеральна Асамблея ООН є одним із майданчиків для розв'язання питань Донбасу і Криму.

До цього глава МЗС України Дмитро Кулеба зазначав, що під час візиту Володимира Зеленського в США для участі в сесії ГА ООН «червоною ниткою на всіх переговорах буде Крим».

Генеральна асамблея ООН відкрила 76-у сесію 14 вересня. Загальні дебати Генасамблеї ООН пройдуть із 21 вересня по 27 вересня.

Ще на цю тему