Окупанти Криму заявляють, що Зеленський перестав платити їм за комуналку

17:21 22.09.2021

Родині президента України Володимира Зеленського в окупованому Криму погрожують судом, якщо він не почне платити комунальні послуги за квартиру в Лівадії.

Про це сказав директор автономної некомерційної організації «ЖКГ Контроль Республіки Крим» Анатолій Петров у коментарі «Вести Крым».

«Я сподіваюся, пан Зеленський залишиться нашим платником податків. Завжди він добре платив і підтримував російські комунальні організації. А тут, напевно, злякався чогось, або доходи різко впали, складні життєві обставини».

Петров зазначив, що кожна організація, яка постачає послуги, – світло, воду, газ, – «потихеньку записує всі борги».

«Як правило це не менше трьох місяців, потім усі ці документи відправляють у керуючу компанію, а та йде в суд», – сказав чиновник.

Питаннями стягнення займаються судові пристави. Вони проводять ревізію майна і дивляться, якими способами боржник може віддати борг.

«Справа може зайти аж до продажу майна», – заявив Петров.

Раніше Тетяна Монтян у програмі «Время покажет» пустила чутку, що Зеленський вже два місяці не платив за комунальні послуги в Криму. Про це їй нібито сказали біля його дому.

Пентхаус у Лівадії оформлений на дружину Володимира Зеленського Олену. Кримську нерухомість президент України зазначав у своїх деклараціях і за 2018 рік, і за 2020 рік.

Нерухомість площею майже 130 кв м розташована в елітному житловому комплексі "Імператор" у Лівадії, повідомляли журналісти в травні 2019 року.

За даними «Reuters», елітну квартиру в Лівадії Олена Зеленська купила в 2013 році менше ніж за половину ринкової вартості у екс-нардепа, олігарха Олександра Буряка.

У березні 2021 року голова окупаційної адміністрації РФ в Криму Сергій Аксьонов заявляв, що Володимир і Олена Зеленські досі є власниками нерухомості в Криму і платять комунальні платежі.

Ще на цю тему