На кордоні з окупованим Кримом провели тренування реактивної артилерії

13:21 22.09.2021

Розрахунки реактивних систем залпового вогню «Ураган» угруповання військ, яке виконує бойові завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим, провели умовні стрільби по координатах, що надаються операторами безпілотних літальних апаратів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил ЗСУ. 

Вогневе ураження завдавалося по піхоті та бронетехніці умовного противника, що знаходиться у другому ешелоні на відстані понад 30 кілометрів.

«Тренування артилерійського підрозділу відбувалося на тлі обстановки, що максимально наближена до реальної. За легендою, перша хвиля наступу умовного противника зазнала поразки, потрапивши на мінні загородження. Своєю чергою оператори безпілотних літальних апаратів виявили в його тилу резерви, що намагаються здійснити марш з метою посилення передових загонів», – повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Наєв також зазначив, що українська розвідка постійно та пильно стежить за обстановкою, а в підрозділах, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, щодня покращується навченість особового складу.

За його словами, під час тренування підрозділ швидко висунувся з району зосередження, здійснив марш, розгортання у районі вогневих позицій, наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження та зміну позицій.

Як повідомлялося раніше, стратегічні командно-штабні навчання ЗСУ «Об’єднані зусилля – 2021» відбудуться з 22 до 30 вересня. У навчаннях візьмуть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки: танків – до 85 од.; бойових броньованих машин – до 420 од.; ракетних та артилерійських систем (калібром більше 100 мм) – до 50 од.; бойових кораблів (катерів) – до 20 од.; вертольотів (літаків) – до 30 од.

Участь у навчаннях «Об’єднані зусилля – 2021» братимуть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

17 вересня члени Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) проголосували за допуск міжнародних партнерів на територію України для участі в стратегічних командно-штабних навчаннях Збройних сил України «Об’єднані зусилля – 2021».

 

Ще на цю тему