Запобігання мілітаризації Криму й агресії РФ має бути пріоритетом сесії ГА ООН – Зеленський

15:01 22.09.2021

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з президентом 76-ї сесії Генасамблеї ООН Абдуллою Шахідом наголосив, що запобігання мілітаризації Криму й протидія агресії РФ мають бути пріоритетом цієї сесії ООН.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Твіттері.

«На зустрічі з Абдулою Шахідом наголосив, що захист прав людини на окупованих територіях України, запобігання мілітаризації Криму й протидія агресії РФ мають бути пріоритетом 76-ї сесії Генасамблеї ООН», – написав Зеленський.

Він зазначив, що розраховує на тісну співпрацю та ухвалення відповідних резолюцій, які ініціює Україна.

«Для України важливо, щоб протягом 76-ї сесії Генеральної Асамблеї під вашим головуванням держави-члени провели повноцінні дебати у межах українського пункту «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України», – зазначив Зеленський, повідомляє сайт Президента.

Зеленський ознайомив Шахіда з підсумками саміту Кримської платформи та акцентував увагу на тому, що досягнення кінцевої мети цієї ініціативи – повернення Криму – є шляхом до відновлення поваги до Статуту ООН.

Він наголосив на важливості схвалення на пленарному засіданні двох резолюцій Генасамблеї, які Україна спільно з партнерами планує подати на розгляд: «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна» та «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного і Азовського морів».

«Ці документи є практичним інструментом із захисту прав людини на окупованій території та запобігання подальшому перетворенню Криму на військову базу з ядерною зброєю – прямій загрозі для глобальної безпеки», – зауважив Президент.

Глава держави також проінформував про проведення Київського саміту перших леді та джентльменів.

Ще на цю тему