Російські військові проводять навчання в Криму і на Кавказі – ЗМІ

14:21 20.09.2021

Російські військові почали масштабні навчання, які також проводять на кримському полігоні Опук. У навчаннях буде задіяно близько 10 тисяч військовослужбовців, повідомляють 20 вересня російські ЗМІ з посиланням на командування Південного військового округу Росії.

«Одночасно на чотирьох полігонах Південного військового округу стартували двосторонні батальйонні та полкові тактичні навчання, що триватимуть до 26 вересня. У Криму на полігоні Опук відбудеться масштабне тренування мобільних тактичних груп, призначених для боротьби з безпілотними літальними апаратами», – цитує російське командування «Интерфакс».

Зазначається, що також навчання відбудуться на полігонах Ростовської області Кузьмінському і Кадамовському. Зазначається, що механізований полк зі складу 42-ї мотострілецької дивізії здійснить марш на полігон Альпійський, де візьме участь у двосторонніх командно-штабних навчаннях з військовослужбовцями військової бази, дислокованої в Південній Осетії.

«На полігоні Гвардієць у Чеченській Республіці також продовжиться двостороннє батальйонне тактичне навчання з батальйонними тактичними групами мотострілецького полку 42-ї мотострілецької дивізії та з'єднанням берегової оборони 22-го армійського корпусу Чорноморського флоту. Крім того, у всіх об'єднаннях ПВО відбудться тактичні навчання з відпрацюванням нових елементів бойового порядку і способів тактичних дій», – повідомили в пресслужбі ПВО.

Минулого тижня заступник постійного представника місії України при ООН Юрій Вітренко на засіданні формули Арріа заявив про збереження загрози «військової атаки» з боку Росії через концентрацію її військ поблизу східного кордону з Україною і в Криму.

Наприкінці минулого тижня командування Сухопутних військ Збройних сил України повідомляло, що військові підрозділи готові до проведення навчань Rapid Trident, які почнуться цього тижня.

Українсько-американські навчання Rapid Trident-2021, в яких візьмуть участь 6000 військовослужбовців з 15 країн-партнерів, починаються 20 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон).

Ще на цю тему