В окупованому Криму явка на виборах до Держдуми РФ склала 47%

10:01 20.09.2021

В окупованому Криму станом на вечір 19 вересня явка виборців на виборах до Держдуми Росії склала 47%.

Про це повідомляють російські і кримські ЗМІ з посиланням на голову російської виборчої комісії в Криму Михайла Малишева, передає УНН.

«Наразі відома явка на 18:00 третього дня голосування: по Криму вона склала 47,08% (706,7 тисячі осіб): по Сімферопольському округу — 44,13%, по Керченському — 47,8%, по Євпаторійському — 49, 42%”, — повідомив провладний сайт «Кримінформ».

При цьому, за словами Малишева, суттєвих порушень під час голосування не виявлено.

«Безумовно, були недоліки, порушення, які в даний час розглядають комісії. Ми, відповідно, зробимо висновки. Але таких порушень, які впливали б на результат виборів, не було», – цитує Малишева російські ЗМІ.

На даний момент, після закриття виборчих дільниць о 20:00, комісії приступили до підрахунку голосів.

Вибори в Державну думу РФ проходили 17-19 вересня 2021 року. Це вже другі вибори до російського парламенту, які збираються провести в анексованому Криму.

Напередодні виборів до Держдуми РФ на тимчасово окупованих територіях України жителям масово почали видавати паспорти громадян Росії. У зовнішньополітичному відомстві РФ заявили, що надання жителям ОРДЛО російського громадянства є наслідком нібито «невиконання Україною своїх зобов’язань» за мінськими угодами.

Український МЗС висловив протест у зв’язку зі схваленням Центральною виборчою комісією Росії рішення про притягнення населення територій ОРДЛО до виборів до Держдуми РФ.

Верховна Рада України ухвалила постанову, у якій назвала незаконним залучення жителів окупованої частини Донбасу і Криму до голосування на російських виборах. Нардепи також звернулися до міжнародного співтовариства із закликом визнати ці вибори нелегітимними і накласти санкції на РФ.

МЗС України висловило рішучий протест та засудило протиправну організацію і проведення РФ 17-19 вересня 2021 року виборів депутатів до Держдуми РФ на тимчасово окупованій території Криму і примусового залучення до участі у цих виборах громадян України з виданими їм у незаконний спосіб паспортами громадян РФ в ОРДЛО.

Україна запровадить санкції проти учасників «виборчого процесу» до Держдуми РФ на окупованих територіях – членів дільничних комісій, агітаторів, кандидатів, всіх спостерігачів.

Ще на цю тему