Росія хоче відсікти Україну від Чорного і Азовського морів, – Тука

09:41 20.09.2021

Країна-агресор Росія розробляє плани з відсікання України від Чорного і Азовського морів. Це складова плану з відновлення кордонів Російської імперії.

Таке припущення в ексклюзивному бліцінтерв'ю OBOZREVATEL озвучив ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука. «Для Росії це питання ідеологічне», – додав він.

Політик звернув увагу на меседжі, які використовуються в ефірі пропагандистських кремлівських телеканалів. Там як і раніше говорять про відновлення імперії в колишніх кордонах.

«Якщо подивитися на ту риторику, що присутня на російських інформаційних каналах протягом усіх цих років, то стане зрозуміло, що справа не у відсутності чи наявності морського узбережжя. В першу чергу, це питання, як вони вважають, історичного відновлення території Російської імперії, куди входять землі, які вони між собою називають «історичною Новоросією», – сказав Тука.

Водночас він підкреслив, що ці моря не мають великого значення, враховуючи можливості новітнього озброєння, яке наявне в світі.

«З точки зору економіки та геополітики Азовське море – це взагалі ніщо. Це внутрішнє озеро. А Чорне море із стратегічної точки зору – не об'єкт», – сказав політик.

«Всі території, які перекриваються з боку Чорного моря, накриваються і перекриваються сучасними видами озброєнь з інших водних акваторій. Зовсім не обов'язково використовувати безпосередньо Чорне море», – запевнив він.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність посилення присутності сил НАТО в Чорному морі. За його словами, наша країна прагне стати частиною ініціатив з безпеки в цьому регіоні.

Ще на цю тему