СБУ оголосила про підозру спецпризначенцю-моряку, який перейшов на бік окупантів у Криму 

20:20 17.09.2021

Служба безпеки України у Хмельницькій області зібрала докази злочинної діяльності колишнього спецпризначенця МВС України, який у 2014 році перейшов на бік РФ у Криму.

Про це повідомили в пресслужбі відомства, пише видання Depo.Хмельницький.

Колишньому офіцеру уже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Проводяться інші процесуальні дії. Карається такий злочин позбавленням волі на строк від 12 до15 років з конфіскацією майна або без такої.

За матеріалами слідства, у березні 2014 року, під час захоплення російськими окупаційними військами території АР Крим, колишній офіцер одразу перейшов на бік ворога. Він зробив це всупереч Конституції України, військовим статутам та Присязі, яку давав українському народові. 

«Від «нового командування» чоловік отримав посаду командира спеціального моторизованого батальйону 144-го спеціального моторизованого полку внутрішніх військ РФ, - розповідають в СБУ. - Тоді, у 2014 році, російські пропагандисти використали його зраду як «позитивний приклад гідної поведінки українського офіцера». У засобах масової інформації країни-агресора «герой» висловив свою антиукраїнську позицію та несприйняття євроатлантичного курсу України. Ці коментарі активно тиражувалися у найбільш рейтингових ЗМІ РФ».
 

Ще на цю тему