Санкції мали заморозити абсорбцію Криму – Шандра

20:15 16.09.2021

Одне з головних завдань санкцій, які вводили американські та європейські країни, – це зупинити повне поглинання Криму Росією.

Про це розповіла редакторка Euromaidan Press Олександра Шандра під час вебінару для ГО «Медійна ініціатива за права людини».

«Кримські санкції мали на меті заморозити можливість абсорбції Криму в російську територію, щоб Росія не могла його повністю увібрати. І тоді Україні було б легше відновити свою територіальну цілісність», – зазначила Шандра. 

Вона нагадала, що забезпечення Кримського півострову значною мірою йшло саме з материкової України.  

«Крим дуже сильно залежав від материкової України: енергопостачання, водопостачання. Зараз Росія доклала багато зусиль, щоб інтегрувати Крим у свою територію і не без підтримки західних технологій. За ці 7 років ми бачимо цілу низку випадків порушень санкцій, але тільки два випадки притягнуто до відповідальності. І це стосувалося американських компаній»,– додала Шандра. 

Нагадаємо, як повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич, Україна вдячна США та ЄС за введення та пролонгацію санкцій щодо Росії у відповідь на агресію стосовно Криму.

Ще на цю тему