Організаторами акції біля ФСБ були викрадачі кримських татар – Смедляєв

16:01 16.09.2021

Справжніми організаторами зборів кримських татар біля будівлі управління ФСБ на бульварі Франка в Сімферополі 4 вересня було викрадачі активістів національного руху.

Про це сказав глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, коментуючи рішення «судді» Київського районного «суду» Сімферополя Бєлоусова призначити йому штраф 30 тисяч рублів. Це максимальне покарання кодексу про адміністративні правопорушення за статтею про порушення правил поведінки в умовах надзвичайних ситуацій або загрози її виникнення.

«Це ті фсбшники, які викрадали наших хлопців, в тому числі Нарімана Джеляла, ті, які протягом доби приховували їх місцезнаходження, ті, які катували цих хлопців, змушуючи дати потрібні свідчення, і інші, організатори порушення маскового режиму, це ті працівники поліції, які давали зганяти людей в автобуси », – сказав Заїр Смедляєв.

Він разом з іншими співвітчизниками 4 вересня прийшов до будівлі ФСБ на бульварі Франка, щоб дізнатися де утримуються викрадені напередодні п'ятеро кримських татар, в тому числі заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов.

Тоді спецназ МВС затримав більше 50 кримських татар, на них були складені протоколи про адміністративне правопорушення, суди розглядають протоколи і виносять рішення про штрафи. 3 вересня співробітники ФСБ викрали і катували братів Азіза і Аслана Ахтемових, Джелялова і ще двох кримських татар. Ахтемова і Джелялова звинуватили в підриві газопроводу в селі Перевальне на підставі вибитої під тортурами самообмови Ахтемових.

Ще на цю тему