Чубаров назвав імена та показав «адвокатів», за участю яких катували братів Ахтемових у Криму / Фото

16:00 13.09.2021

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів про тортури, що застосовують до обвинувачених в диверсії на газопроводі, вважаючи винними в них і адвокатів за призначенням ФСБ.

Про це Чубаров повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Асана Ахтемова вивозили в ліс, ставили на коліна біля викопаної ями, імітували розстріл, стріляючи над головою, знову кидали в підвал, де пропускали через голову та тіло Асана електрострум», - повідомив Чубаров.

За його словами, до всіх трьох кримських татар, заарештованих за звинуваченням у диверсії на газопроводі в селі Перевальне, «російськими карателями були вчинені тортури і знущання, аби вибити дізнання у не скоєних ними діях».

Як вважає голова Меджлісу, ці катування стали можливими ще й тому, що російські карателі до сьогодні не допускають до Асана й Азіза Ахтемових адвокатів за угодою, найнятих їх рідними і близькими.

«При цьому, карателі з ФСБ призначили двох відібраних ними адвокатів, щоб за їх участю прикривати тортури та інші жорстокі дії, що застосовуються ними до затриманих Асана і Азіза Ахтемових», - наголосив Чубаров.

Він опублікував фото адвокатів за призначенням й заявив, що вина за «звіряче катування» Ахтемових лежить й цих «адвокатах».

Фото з сайту Укрынформ

«Подивіться на фотографії цих мерзотників: той, який франтуватого виду, це Олександр Полянський, призначений ФСБ «адвокатом» Азіза Ахтемова, інший - Олег Глушко, призначений «адвокатом» Асана Ахтемова», - повідомив голова Меджлісу.

За його словами, так звані адвокати за призначенням, знаючи, що для захисту Асана і Азіза уклали договір з незалежними адвокатами, блокують їх вступ на захист затриманих, продовжуючи брати участь в «слідчих» заходах, що проводяться ФСБ РФ.

«Ми маємо неспростовні дані про те, що «адвокати» Полянський і Глушко залучені в беззаконня, що здійснюється катами ФСБ щодо Асана й Азіза Ахтемових. Саме внаслідок їх співучасті в беззаконні, карателі мають можливість формально легалізовувати здобуті ними під тортурами «визнання», - заявив Чубаров.

Він повідомив, що в понеділок, 13 вересня, незалежні адвокати за угодою будуть знову намагатися побачитися зі своїми підзахисними, «але російські карателі з ФСБ знову будуть прикриватися Полянським і Глушко».

«У кого є можливість в Криму, передайте через загальних знайомих цим покидькам, щоб вони не погіршували далі свою провину. Хоча, куди вже далі», - наголосив голова Меджлісу.
 

Ще на цю тему