Туреччина ніколи не визнає анексії Криму РФ та підтримуватиме кримських татар – МЗС

08:20 13.09.2021

Туреччина не визнає анексії Криму Росією та буде підтримувати кримських татар, відстоювати їхні права.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на зустрічі з неурядовими організаціями в Ескішехірі, повідомляє видання Haberler.

«Ми ніколи не визнавали анексію Криму. І не визнаємо. Ми будемо продовжувати відстоювати права кримських татар до кінця», - сказав у промові міністр.

Він також наголосив на тому, що Туреччина є «однією з провідних» країн у кримському питанні й підтвердила свою позицію участю в Кримській платформі.

Раніше МЗС Туреччини заявив про те, що у країні стежать за ситуацією щодо арешту заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та очікує на звільнення його та інших затриманих кримських татар.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в тимчасово окупованому Криму після обшуків відвезли в невідомому напрямку п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Нарімана Джелялова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеїнова. Родичі та адвокати намагалися знайти зниклих, проте окупаційна влада не надавала жодної інформації про їхнє місце перебування. 4 вересня родичі зниклих і адвокати зібралися біля будівлі ФСБ на вулиці Франка у м. Сімферополі. Більш як 40 осіб, які намагалися дізнатися місцезнаходження п'яти забраних силовиками кримських татар, було затримано.

МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з неодноразовими незаконними обшуками та затриманнями в тимчасово окупованому Криму.
 

Ще на цю тему