Росія перекинула до Білорусі винищувачі четвертого покоління

08:45 09.09.2021

Росія перекинула до Білорусі винищувачі четвертого покоління для «спільної охорони кордонів Союзної держави».

Про це повідомили в Міністерстві оборони Республіки Білорусь у середу, 8 вересня, пише ZN,UA.

Літаки Су-30СМ Повітряно-космічних сил РФ приземлилися на аеродромі Барановичі в Брестській області, що межує з Україною і Польщею.

Судячи з опублікованих фотографій, РФ перебазуватися до Білорусі як мінімум три винищувача. Їх екіпажі будуть задіяні у формуванні навчально-бойового центру спільної підготовки ВПС і військ ППО Білорусі та Росії.

16 березня міністри оборони Білорусі та Росії Віктор Хренін і Сергій Шойгу заявили про створення трьох навчально-бойових центрів спільної підготовки, у тому числі центру ВПС і ППО в Білорусі. Там розмістять російську авіацію і зенітно-ракетні комплекси. Також буде створено центр у Калінінградській області на базі Балтійського флоту РФ і центр підготовки сухопутних військ на території Росії.

У вересні Росія і Білорусь проведуть стратегічні військові навчання «Захід-2021», у них обіцяють задіяти 200 тисяч військовослужбовців.

З 1995 року в Білорусі розміщені два російських військових об'єкти - вузол зв'язку Військово-морського флоту Росії «Вілейка» і радіолокаційна станція «Волга».
 

Ще на цю тему