Україна готує санкції проти Росії через Керченський міст та руйнування парків у Севастополі

19:01 08.09.2021

Кабінет міністрів України під час засідання 8 вересня запропонував ввести пакет санкцій проти Росії через незаконне будівництво Керченського мосту і руйнування парків в окупованому Севастополі.

Про це УНН повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що уряд сьогодні направив на розгляд Ради національної безпеки і оборони пакет санкцій відносно 24 юридичних і 6 фізичних осіб. Вони в свою чергу причетні до незаконного будівництва Керченського моста, його експлуатації, а також перепланування паркових територій і об'єктів культурної спадщини в Севастополі.

Санкції мають на увазі блокування активів на території країни, заборону на в'їзд до України і на участь у приватизації та оренді державного майна. Санкції пропонується застосувати строком на 5 років.

«Ми будемо докладати необхідних зусиль, щоб всі причетні до скоєння злочинів на території українського Криму понесли відповідальність за свої дії. З цією метою ми будемо розвивати більш тісну співпрацю з міжнародними партнерами. Закликаємо представників російської окупаційної влади та їх пособників задуматися про невідворотність покарання», – зазначив заступник міністра з питань реінтеграції Ігор Яременко.

За інформацією іноземних ЗМІ, сьогодні посли Євросоюзу дали «зелене світло» продовженню на пів року персональних санкцій проти РФ, введених після початку тимчасової окупації Криму.

7 вересня Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій ​​проти секретаря виборчкому з тимчасово окупованого Криму.

Також Рада звернеться до міжнародного співтовариства щодо виборів у Держдуму РФ в окупованому Криму і ОРДЛО.

Ще на цю тему