У Криму активісти оплатили штрафи матерям політв'язнів 10-рублевими монетами / Фото

19:50 03.09.2021

Кримськотатарські активісти оплатили штрафи в розмірі 25 тисяч карбованців (9250 грн), призначені окупаційним судом в Криму трьом матерям політв'язнів за поодинокі пікети на підтримку синів.

Про це в Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Штраф, призначений судом за поодинокі пікети матерів політв'язнів, фігурантів красногвардійської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Зуре Емірусеїновій, Зелісі Абхаїровій і Еміне Абдулганієвій, був оплачений за допомогою колективного пожертвування кримських татар», - йдеться у повідомленні.

У Криму активісти сплатили штрафи матерям політв'язнів 10-рублевими монетами / Фото: Крымская солидарность

Загальна сума штрафів учасниць поодиноких пікетів становить 25 тисяч рублів. Погашення незаконного стягнення було здійснено завдяки тому, що сотні кримських татар підтримали акцію зі збору 10-рублевих монет, організовану кримськотатарськими активістами.

Як зазначила мати політв'язня Рустема Емірусеїнова, оплата штрафу не означає, що вона з ним згодна.

«Обуренню на несправедливість немає меж, ми будемо боротися до останнього, поки наші сини не будуть на свободі», - прокоментувала Зуре Емірусеїнова.

Нагадаємо, що 31 жовтня в Красногвардійському районі Криму матері політв'язнів вийшли на поодинокі пікети, щоб висловити незгоду з майбутнім вироком їхнім синам і запроханими держобвинуваченням термінами. У різних місцях району Зуре Емірусеїнова, Зеліха Абхаїрова і Еміне Абдулганієва вийшли на поодинокі пікети з вимогою припинити переслідування та звільнення їхніх синів.

Через пів року після поодиноких пікетів на жінок були заведені адміністративні справи за частиною 5 статті 20.2 КпАП РФ (Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування).

3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд засудив фігурантів красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір» Рустема Емірусеїнова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва - до 12 років і Арсена Абхаїрова - до 13. Рішення було винесено судовою колегією в складі: Руслан Пліско, Ігор Костін, Євген Звягін.

Щодо матерів політв'язнів рішення про штраф від 5000 до 10 000 рублів (від 1850 до 3700 грн) було винесено 21 травня 2021 року Красногвардійським районним «судом» в особі головуючого Джангара Сангаджі-Горяєва.
 

Ще на цю тему