Скаргу адвоката на арешт Завура Абдуллаєва «суд» Севастополя залишив без задоволення

19:40 03.09.2021

«Суд» в окупованому Севастополі залишив без задоволення скаргу адвоката на арешт активіста Завура Абдуллаєва.

Про це інформує в Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ

«У Севастопольському міському суді залишили без задоволення апеляційну скаргу захисту на рішення Ленінського районного суду, який відправив Завура Абдуллаєва у СІЗО за обвинуваченням в участі в ісламській політичній партії Хізб ут-Тахрір», - йдеться в повідомленні.

Як повідомив адвокат Олексій Ладін, на слуханні, результат якого, за його словами, був очікуваним, з'ясувалося, що Абдуллаєв не був повідомлений про засідання, оскільки порушуючи закон, Ленінський районний «суд» м.Севастополя не надіслав йому копію апеляційної скарги і підзахисний не зміг підготуватися до засідання.

Як зазначив Ладін, головуючий суддя «намагався швидко й формально розглянути апеляційну скаргу, не дотримуючись КПК України». Захисник заявив «судді» відвід, але його також відхилили.

Крім того, представникам ЗМІ, які подали клопотання про присутність у залі і здійснення фото- і відеозйомки, дозволили лише бути присутніми в залі, а у проведенні зйомки було незаконно відмовлено.

Як заявляє адвокат, його підзахисний перебуває «в жахливих умовах сімферопольського СІЗО». За його словами, Абдуллаєв має ряд хронічних захворювань, у тому числі гіпертонію і цукровий діабет. Він може підтримувати своє здоров'я лише завдяки тому, що родичі змогли передати йому ліки, яких у СІЗО немає.

Нагадаємо, 18 серпня Ленінський районний «суд» Севастополя заарештував на 1 місяць і 25 діб активіста Завура Абдуллаєва, затриманого 17 серпня під час обшуків у селі Холмовка в окупованому Криму. Чоловіка обвинувачують за статтею 205.5 КК РФ («Участь у діяльності терористичної організації»). Його арешт у СІЗО м.Сімферополя триватиме до 11 жовтня 2021 року.

Фото: Кримська солідарність
 

Ще на цю тему