У Миколаєві розпочались збори з резервістами Військово-морських сил  / Фото

13:00 03.09.2021

На базі Навчального центру Військово-Морських Сил Збройних Сил України розпочалися 30-денні збори з оперативним резервом першої черги українського флоту. 

Сто десять осіб, з різних куточків України, упродовж місяця пройдуть інтенсивний курс занять за спеціальностями. Серед резервістів люди різного віку і професій, чимало з них мають бойовий досвід, який набули у боротьбі проти окупантів на сході нашої країни.

Як повідомив кореспонденту АрміяInform заступник командира частини з навчальної роботи капітан 2 рангу Олексій Ярмоленко, особливістю зборів стало те, що цього року проводитиметься підготовка суто за морськими спеціальностями, а частини, до яких буде приписаний оперативний резерв першої черги по завершенню, це кораблі ВМС України.

«Готуватимемо сім спеціальностей, а саме фахівців з корабельної артилерії, штурманів, гідроакустичного пошуку, механіків, — зазначив капітан 2 рангу Олексій Ярмоленко. — Також обов’язковим буде заняття боротьби за живучість на полігоні нашого центру. Курс з тактичної медицини відбуватиметься саме за програмою корабельного складу, яка відрізняється від аналогічного курсу для сухопутних підрозділів. Мається на увазі, що відпрацьовуватиметься надання медичної допомоги під час задимлення та отруєння чадними речовинами, отримання опіків, ураження струмом, тобто дії військовослужбовця під час позаштатної ситуації, яка може виникнути саме на кораблі».

Під час прийому резервістів керівництвом навчального центру було визначено заходи для запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Залучений до навчань особовий склад пройшов необхідне тестування та медичний огляд, після чого було організовано розподіл особового складу за військово-обліковими спеціальностями.

Фото: Дмитро Завтонов
 

Ще на цю тему