Туреччина побудує власний «Пентагон» у формі зірки та півмісяця

13:41 02.09.2021

Величезний комплекс у якому розмістять Міноборони, Генштаб, Командування всіх родів військ, буде зведене в Анкарі до 100-річчя з дня заснування Турецької Республіки у 2023 році.

Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає Укрінформ з посиланням на управління з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

«Завдяки проєкту «Півмісяць та Зірка» ми об'єднуємо наше Міністерство національної оборони, Генеральний штаб і Командування всіх видів збройних сил під одним дахом», – сказав Ердоган.

Турецький «Пентагон», фото: @SelimKoru

Президент нагадав, що будівля командування Сухопутних військ була побудована в 1937 році, спільні будівлі ВМС і ВПС — у 1960-му, а в 1985-му ВПС перейшли в окрему будівлю.

За його словами, ці будівлі не відповідають нинішнім вимогам та ситуації, повністю не забезпечують потреби, зокрема у питаннях кібербезпеки та кіберзахисту.

Новий комплекс, зведений в столиці Туреччині Анкарі, буде оснащено за останнім словом техніки. Також він буде відповідатиме сучасним вимогам щодо екологічності.

Будівля у формі зірки буде входом до комплексу, а під дахом будівлі у формі півмісяця будуть конференцзали різної місткості.

Навколо зведуть інші будівлі. Загалом у межах проєкту буде побудовано 890 тисяч квадратних метрів закритих площ на ділянці площею приблизно 12,6 млн квадратних метрів.

Посередині комплексу буде місце для урочистостей площею 23 тисячі квадратних метрів.

Комплекс вміщатиме 15 тисяч людей.

Ще на цю тему