На чотирьох річках Криму витрати води за місяць збільшилися вдвічі

13:21 02.09.2021

У серпні витрата води на деяких річках Криму збільшився вдвічі.

«Середні витрати води на річках Біюк-Узенбаш, Дерекойка, Малий Салгир та Коккозка були в 1,5-2 рази вище норми», – йдеться в повідомленні у місцевому «Гідрометцентрі».

При цьому вказується, що за серпень у районах басейнів низки річок Криму спостерігалося випадання опадів, що до двох разів перевищує місячну норму.

«У басейнах річок Салгир, Малий Салгир, Коккозка, Демерджі опадів випало в 1,6-2,1 раза більше норми. У басейнах річок Су-Індол, Ангара, Кучук-Узенбаш, Біюк-Узенбаш, прилив Карстовий кількість опадів, що випали, була в межах норми, а в басейнах річок Кучук-Карасу, Кача, Бельбек, Чорна, Біюк-Карасу – в межах 16-47 % норми», – наводять дані в «Гідрометцентрі».

У «відомстві» також повідомляють, що під час випадання рясних опадів у Криму за серпень підвищувався рівень води на річці Малий Салгир у Сімферополі.

Разом із цим за місяць запаси водосховищ Криму «значно зменшилися», повідомили в «Гідрометцентрі».

Влітку цього року в Криму відбулися три значні повені – в червні була затоплена Керч і Ялта, 4 липня – Бахчисарайський район, у серпні повторно затопило Керч, а також села Ленінського району.

Керівник агентства «Росводресурсів» Дмитро Кирилов повідомляв про виділення коштів для розчищення та поглиблення річок у районі Керчі та Ялти.

Ще на цю тему