Десятки літаків, вертольотів і ЗРК – Росія озброює Білорусь

19:20 01.09.2021

Незабаром з Росії на озброєння білоруської армії надійдуть десятки літаків, вертольотів і засобів боротьби з повітряними цілями противника, включаючи зенітно-ракетні комплекси С-400.

Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє Українська правда з посиланням на БелТА.

При цьому Лукашенко не назвав ні термінів, ні точних обсягів поставок, але зазначив, що Білорусь отримає «найсучасніше обладнання». «Найближчим часом (я підписав позавчора розпорядження) з Російської Федерації поставлять нам (не буду говорити, які гроші і що) десятки літаків, десятки вертольотів, найважливішого озброєння ППО. Може, навіть C-400. Нам вони дуже потрібні, я вже про це говорив», заявив Лукашенко.

Він також додав, що, якщо під час майбутніх військових навчань «Захід-2021» побачать, що білоруській армії потрібно щось іще, то куплять у Російської Федерації і поставлять на озброєння.

Як повідомлялось, Польща побоюється осінніх маневрів Росії та Білорусі: «Навчання вже ставали джерелом військової агресії»Польща побоюється провокацій під час навчань Захід-2021, які у вересні проводитимуться Росія і Білорусь.

Ще на цю тему