У Туреччині перший БПЛА Akıncı з двигуном українського виробництва передали силам безпеки / Фото

11:20 30.08.2021

Перший турецький БПЛА Akıncı, на якому встановлено двигун українського виробництва, сьогодні урочисто передали для використання силам безпеки.

Як повідомляє Укрінформ, урочисту церемонію транслювала на своїй сторінці у Твіттері виробник цих БПЛА - турецька компанія Baykar Makina.

«У процесі розробки Bayraktar Akıncı було виготовлено три прототипи. Перший безпілотник Akıncı здійснив свій перший політ 6 грудня 2019 року… Akıncı досяг значних успіхів у процесі удосконалення. Bayraktar Akıncı побив рекорд висоти в історії авіації Туреччини, досягнувши найбільшої висоти, досягнутої національно розробленим літаком», - розповів у своїй промові технічний директор Baykar Makina і керівник проєкту Akıncı Сельчук Байрактар.

За його словами, БПЛА Bayraktar Akıncı має злітну вагу 6 тон, вантажопідйомність 1,5 тони, обладнаний понад 100 пристроями та комп’ютерами й діє на основі штучного інтелекту. У ході розробки та тестування БПЛА Bayraktar Akıncı здійснив понад тисячу вильотів.

У церемонії передачі, яка відбулася у науково-дослідницькому центрі Baykar Makina під Стамбулом, взяв участь Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. Він наголосив на тому, що завдяки національним проєктам у ВПК Туреччина за короткий термін націоналізувала оборонне виробництво з 20 до 80%.

«Наступна наша ціль – розробка ударних БПЛА, які зможуть злітати та сідати на наші авіаносці», - повідомив Ердоган.

Турецький президент нагадав, що продукція Baykar Makina, зокрема БПЛА Bayraktar TB2, Туреччина успішно постачає в Україну.

Повідомляється, що турецька військова компанія Bayrak Makina нині використовує українські двигуни у виробництві безпілотників нового покоління Аkıncı, а надалі планує встановлювати їх на всю продукцію компанії.

Фото: Укрінформ
 

Ще на цю тему