Санкції за анексію Криму допомагають позначити «червоні лінії» для Росії — президент Естонії

11:20 26.08.2021

Міжнародне співтовариство в кримському питанні продемонструвало більш скоординовану позицію, ніж під час конфлікту в Грузії, а всі кроки щодо Росії мають свій ефект. 

Про це президента Естонії Керсті Кальюлайд заявила в інтерв’ю «Крим.Реаліі», передає УНН.

«Всі кроки, які ми робимо, однозначно допомагають — щонайменше, дають зрозуміти, що вільний світ, який керується певними правилами, не робитиме вигляд, що все в порядку. Після війни в Грузії у мене було відчуття, що, можливо, нашу поведінку створило хибне уявлення, що немає нічого поганого в тому, щоб відчувати свою силу на сусідах. На цей раз, на мій погляд, міжнародне співтовариство діяло більш злагоджено, демонструвало більш скоординовану позицію», — сказала Кальюлайд.

При цьому президент Естонії вважає, що введені санкції допомагають позначити «червоні лінії», які не дозволять в подальшому анексувати території інших держав.

«Ми розуміємо, що потрібно чітко заявити про „червоні лінії“, інакше такі події відбуватимуться і надалі — одні країни будуть відчувати свою силу на інших, на тих, хто вирішив вільно вибрати своє майбутнє. Саме для позначення таких „червоних ліній“ ми ввели санкції», — додала президент Естонії.

За підсумками саміту Кримської платформи, що пройшов у Києві 23 серпня, учасники прийняли спільну декларацію, в якій вперше на міжнародному рівні Російську Федерацію визнано державою-окупантом.
 

Ще на цю тему