У Туреччині спалахнули нові лісові пожежі

20:30 23.08.2021

На заході Туреччини в провінції Баликесір та на півдні, в провінції Адана турецькі вогнеборці намагаються взяти під контроль нові лісові пожежі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Hürriyet.

«Пожежа спалахнула з невідомої причини в лісовій зоні в районі Кавурмаджилар, у гірській місцевості провінції Баликесір, на території національного парку Каздаглари», - повідомляє видання.

У операції з приборкання вогню залучили 12 вертольотів та три літаки, 140 рятувальників, 30 пожежних машин, автоцистерн та машин постачання. Ситуація ускладнюється сильним вітром, який сприяє швидкому розповсюдженню вогню, та крутим рельєфом місцевості, що заважає доступу наземних пожежних команд.

Перший скид води з гелікоптера було здійснено за 18 хвилин після того, як стало відомо про пожежу. Триває розслідування причин пожежі.

Як повідомляє Hürriyet, на півдні країни в провінції Адана, в районі Саімбейлі пожежа також виникла з невідомої причини. В операції з пожежогасіння залучили три вертольоти.

Нагадаєм, з кінця липня до середини серпня Туреччина потерпала від масштабних лісових пожеж. Україна однією з перших відгукнулася на прохання про допомогу - направила в Туреччину літаки та вертольоти для боротьби з лісовими пожежами. Згодом у Стамбульському технічному університеті на основі супутникових знімків підрахували площу знищених пожежами лісів у Середземноморському та Егейському регіонах.

Найбільших руйнувань зазнали провінція Манавгат та Мугла. Загалом під час лісових пожеж цього року знищено приблизно 160 тисяч гектарів лісу. Пожежі пошкодили 30 тисяч гектарів лісів у Манавгаті, 12,6 тис. га у Бодрумі, 8 тис. га - у Мармарисі та 6,5 тис. га навколо Гюзельбаґа, в Анталії.

Міноборони Туреччини оприлюднило знімки знищених лісовими пожежами ділянки на півдні та південному заході країни, зроблені з космосу. Як повідомляли правоохоронці, частина з лісових пожеж могла виникнути в результаті організованого підпалу. Розслідування тривають.
 

Ще на цю тему