РФ знову готується запустити ракету з ядерним двигуном. У 2019 вибух «Буревісника» розніс радіацію аж до України / Фото

11:20 20.08.2021

Російські військові готують нові випробування крилатої ракети «Буревісник» з ядерним реактивним двигуном.

Про це дозволяють стверджувати знімки з комерційних супутників, повідомляє ZN,UA з посиланням на американський телеканал CNN.

У 2019 директор Організації договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань Лассіна Зербо опублікував карту можливого розповсюдження радіоактивних хмар після вибуху під час випробувань російськими військовими прототипу крилатої ракети з ядерною силовою установкою «Буревісник» під Сєвєродвінськом Архангельської області Росії. Тоді радіація з півночі Росії ймовірно дісталася до України.

На знімках від 16 серпня 2021 року ймовірного стартового майданчика «Буревісника» в російській Арктиці, на архіпелазі Нова Земля, зафіксували ангар, який можна швидко збудувати, що спорудили, ймовірно, навколо «Буревісника». Також на дані із супутників показали багато контейнерів.

Військові експерти та джерела телеканалу не виключають, що Росія незабаром може провести чергові випробування цієї крилатої ракети.

Також відомо, що Росія опублікувала попередження для суден в цьому районі з 15 по 20 серпня.

Всі фото з сайту ZN,UA

У 2019 розвідка США говорила, що Росія має намір прискорити роботу над «Буревісником», щоб ці ракети виявилися готові до бойових дій ще до настання 2025 року.

Росія називає цю ракету 9М730 «Буревісник», НАТО позначив її як SSC-X-9 Skyfall.
 

Ще на цю тему