Кримські татари відкрили школу в передмісті Києва

12:01 19.08.2021

Громадське об’єднання «Бірлік Центр» відкрило школу в селі Чайки під Києвом.

Про це «Кримським новинам» розповів директор навчального закладу під назвою Birlik School Назім Сейдаметов.

За його словами, школа розташована на одній ділянці з мечеттю і займає площу 500 квадратних метрів.

«У школі поки що будуть з п’ятого по восьмий клас, вже провели тестування для дітей, бажаючих навчатися. Тести з чотирьох напрямків: для визначення IQ, з математики, англійської та української мов показали середній рівень знань. З огляду на близький початок навчального року, вирішили нікому не відмовляти», – зазначив директор.

За словами Сейдаметова, у школі викладатимуть кримськотатарську, українську, англійську, турецьку та арабську мови, Коран та ісламську етику. Особлива увага приділятиметься природничим та технічним дисциплінам, відповідно до навчальної системи STEAM (Science Technology Engineering Art Mathematics).

Директор додав, що найближчим часом школа має отримати ліцензію на освітню діяльність, завершується формування педагогічного колективу. Більшість у педагогічній раді складають переселенці з Криму.  

Зазначимо, громадська об'єднання «Бірлік» зареєстрована в селі Чайки Києво-Святошинського району на Київщині і об’єднує кримських татар, які проживають на материковій Україні. Чайки — місце компактного проживання кримських татар, а також мусульман, вихідців з пострадянських та інших країн.

Ще на цю тему