Трьох, затриманих 17 серпня кримських татар, узяли під варту. Ще двом запобіжні заходи обиратиме сьогодні

08:30 18.08.2021

У тимчасово окупованому Криму так звані «суди» обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для трьох із п'яти кримських татар, затриманих 17 серпня.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

Повідомляється, що Київський районний «суд» Сімферополя обрав Раїфу Февзієву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 12 жовтня.

Ленінський районний «суд» Севастополя обрав Рустему Таїрову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 жовтня, а Джеббару Бекірову - до 10 жовтня.

Затриманий активіст Джеббар Бекіров попередньо обвинувачується: в «організації діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною», а Заур Абдуллаєв, Рустем Таїров і Рустем Мурасов - в «участі в діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною».

Cьогодні «суд» обиратиме запобіжні заходи для незаконно затриманих 17 серпня громадян України Рустема Мурасова та Заура Абдуллаєва.

Про це у Телеграмі повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

Зазначається, що їм інкримінується участь в організації «Хізб ут-Тахрір», яка у Росії визнана терористичною.

Окрім того, засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір» відбудеться у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону - стосовно учасників так званої «бахчисарайської третьої групи», до якої входять Сейтумер Сейтумеров, Осман Сейтумеров, Амет Сулейманов і Рустем Сейтмеметов. Під час засідання очікується розгляд справи по суті.

Як повідомлялося, 17 серпня з 4-ї години ранку в Криму проходили нові масові обшуки в будинках кримських татар у Сімферопольському й Бахчисарайському районах, а також у Балаклавському і Нахімовському районах Севастополя. Після обшуків були затримані Рустем Мурасов, Рустем Таїров, Джеббар Бекіров, Заур Абдуллаєв та імам Раїф Февзієв.
 

Ще на цю тему