Українське озброєння буде представлено в Туреччині на виставці IDEF-2021

13:20 15.08.2021

Чергова, 15-а за рахунком Міжнародна виставка оборонної промисловості IDEF-2021, що входить до числа найбільших світових майданчиків, на яких демонструються новинки озброєнь та військової техніки, розпочнеться вже наступного вівторка, 17 серпня, в Стамбулі. 

Україну представлятимуть як державні, так і приватні компанії. Про це пишуть на сайті «Newssky», повідомляє група Інформаційний спротив.

Виставка IDEF-2021 пройде у виставковому центрі TÜYAP з 17 по 20 серпня ц. р. під патронатом адміністрації президента Туреччини, за організаційної підтримки міністерства національної оборони Турецької Республіки та виставкової організації TÜYAP. Цього року очікується участь в заході понад 1 170 турецьких та іноземних компаній. Серед них і, щонайменше, 23 компанії з України.

Зокрема, на окремому стенді будуть прдставлені підприємства ДК «Укроборонпром», зокрема — компанії спец експортери — ДК «Укрспецекспорт», ДП СЗТФ «Прогрес», ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», а також ДАХК «Артем», ДП «Арсенал», ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», Казенне підприємство „Науково-виробничий комплекс „Іскра“, ХКБМ ім. О.О. Морозова, ДП « Харківське конструкторське бюро двигунобудування», ДП «Завод імені В.О. Малишева», АТ «Завод «Маяк», ДП «Маяк-Перспектива», ДП НВК «Прогрес», ДП «Дослідно-проєктний центр кораблебудування», Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, ДП НВКГ «Зоря» — «Машпроект».

Приватні підприємства будуть представлені такими грандами, як АТ «Мотор Січ», ПрАТ «ФЕД», ТОВ «Науково-виробничий центр «Спецтехномаш», які розгорнуть окремі стенди. Братимуть участь в IDEF-2021 також приватні Науково-виробниче підприємство «Аеротехніка — МЛТ» та ТОВ «Інспецпром». Про конкретні зразки, що будуть представлені українськими компаніями, наразі інформації немає.

Очікується, що до відкриття виставки число учасників може збільшитись ще. Близько 120 делегацій вже підтвердили свою участь в заході. Також серед почесних гостей виставки очкується близько 30 іноземних міністрів.

Поряд з міністрами, що увійшли до складів делегацій, серед гостей будуть глави генштабів, командувачі сухопутними військами, ВМС і ВПС, заступники очільників генеральних штабів і міністрів, командувачі жандармерією і поліцією, береговою охороною та радники.

Організатори відмічають, що в цьому році підвищений інтерес до IDEF-2021 проявили вищі посадові особи, відповідальні за постачання оборонної продукції. Це, на думку організаторів заходу, може свідчити про те, що виставка пройде успішно і досягне поставлених цілей.
 

Ще на цю тему