Армія Росії доотримує комплекси «Искандер-М» / Фото

13:00 16.08.2021

Збройні сили Росії отримають черговий бригадний комплект оперативно-тактичного ракетного комплексу «Искандер-М».

В рамках єдиного дня приймання військової продукції в російському військовому відомстві, повідомили про поставку чергового комплекту ракетного комплексу «Искандер-М», інформує Мілітарний з посиланням на росЗМІ

Новий бригадний комплект буде поставлено у війська до кінця поточного року.

Російська армія отримає бригадний комплект оперативно-тактичного комплексу «Искандер-М», повідомив заступник міністра оборони Росії Олексій Криворучко. Він заявив, що комплекси будуть поставлені Міноборони «достроково», – йдеться в опублікованому повідомленні.

Армія Росії доотримує комплекси «Искандер-М». Бригадний комплект ОТРК «Искандер-М» ЗС Росії. Фото: МО Росії

Згідно з наявною інформацією, новий бригадний комплект стане чотирнадцятим, поставленим до Збройних сил Росії з 2010 року.

Ймовірно, що новий комплект піде на оснащення однієї з новостворених ракетних бригад, оскільки всі наявні в складі Сухопутних військ ракетні частини були переозброєнні на оперативно-тактичний ракетний комплекс «Искандер-М», ще у 2019 році

В даний час оперативно-тактичний ракетний комплекс «Искандер-М» перебуває на озброєнні тринадцяти ракетних бригад Сухопутних військ, а також армійського корпусу Балтійського флоту.

Армія Росії доотримує комплекси «Искандер-М». ОТРК «Искандер-М» ЗС Росії з крилатою ракетою. Фото: МО Росії

Окрім того, експортний варіант комплексу перебуває на озброєнні армій Вірменії та Алжиру.

У бригадний комплект з 51 одиниці техніки входять: самохідні пускові установки, транспортно-заряджаючі машини, ракети, комплексна система автоматизованого управління, засоби контролю технічного стану, пункт підготовки даних.

У варіанті, який поставляється російським військам, пускові установки комплексу можуть бути озброєні, як балістичними, так і крилатими ракетами. Офіційна дальність ракет становить до п’ятисот кілометрів.
 

Ще на цю тему