Проєктування Центру технічної підтримки в Одесі для Морохорони України профінансують США 

11:40 16.08.2021

США фінансують проєктування Центру технічної підтримки в Одесі для плавскладу Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Вартість робіт оцінена у 12 млн доларів. Про це інформує Мілітарний.

«Нещодавно розпочався новий етап проєктування Центру. І цю роботу ще не завершено, оскільки розпочався новий етап проєктування Центру технічної підтримки в м. Одеса вартістю 12 млн доларів США», – розказав Радник Посольства США в Україні Кевін Кільєр.

Інформацію про новий об’єкт для Морської охорони Державної прикордонної служби України американський дипломат розказав у Бердянську на відкритті пункту базування нового дивізіону.

США фінансують проєктування Центру технічної підтримки в Одесі для Морохорони. Відкриття пункту базування дивізіону патрульних катерів Морохорони в Бердянську Фото: ДПСУ

Дивізіон Морської охорони Маріупольського загону створено в 2021 році, а роботи зі створення необхідної інфраструктури завершили напередодні.

Він став місцем базування для значної частини корабельно-катерного складу Керченського загону Морської охорони, який у 2014 році, під час окупації Росією Автономної Республіки Крим, зайшов у Бердянськ.

Підтримку у створені необхідної інфраструктури надали Сполучені Штати Америки, за представників їх посольства і відбулось урочисте відкриття.

Допомога не обмежується відновлення інфраструктури і вже наступного року США передадуть нашим прикордонникам човнів вартістю майже 12 млн доларів.

В рамках матеріально технічної допомоги для українських прикордонників у 2019 році США передали два катери Safe Boat 27.

Окрім допомозі Морській охороні, в рамках матеріально-технічної допомоги Україні США будують низку об’єктів для українського флоту – збудувати новий пірс на базі ВМС в Очакові та збудувати казарму для морських піхотинців в Миколаєві, а також низку інших об’єктів для Збройних Сил та Національної Гвардії України.

Ще на цю тему