На грецькому острові Евбея спалахнула нова пожежа

18:41 13.08.2021

У п’ятницю на грецькому острові Евбея розпочалася нова пожежа на південь від району, де 10 днів тому вогонь знищив ліси та спалив будинки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АР.

Пожежна служба Греції повідомила, що чотири літаки і шість вертольотів, а також 23 пожежники і 10 автомобілів відправили для боротьби з новою пожежею в центрі Евбеї.

Як зазначається, пожежа, яка спалахнула 3 серпня, знищила більшу частину території на півночі острова і стала однією з найсильніших лісових пожеж у країні.

Хоча в Греції через спекотну і суху погоду влітку часто відбуваються лісові пожежі, в цьому році по всій країні спалахнули сотні пожеж через особливо тривалу і сильну хвилю тепла.

За даними видання Еkathimerini, у Греції в результаті лісових пожеж вогонь знищив понад 114 тисяч гектарів.

Цього тижня прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс вибачився за затримки з пожежогасінням, санкціонувавши пакет допомоги в розмірі 500 мільйонів євро на відновлення після пожеж.

Міцотакіс також призначив нового міністра, відповідального за відновлення після стихійних лих. Ним став Хрістос Тріантопулос.

Як повідомлялося раніше, Грецію наприкінці липня охопили лісові пожежі через спеку. Загинули двоє людей, евакуйовані тисячі жителів і туристів.

Українські рятувальники у межах надання допомоги у гасінні масштабних пожеж у Греції минулої доби проводили роботи поблизу міста Елініка.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну відправити 100 пожежників на допомогу в боротьбі з лісовими пожежами в цій країні. 6 серпня зведений загін українських рятувальників прибув до Греції.

Ще на цю тему