У Греції змогли взяти під контроль лісові пожежі, залишаються поодинокі загоряння

15:41 13.08.2021

Лісові пожежі, які понад тиждень вирували в Греції, взято під контроль, і тепер у країні залишаються лише точкові загоряння.

Про це повідомляють у п'ятницю європейські ЗМІ з посиланням на пожежну службу Греції.

За словами представників пожежної служби країни, «великих пожеж не залишилося, тільки точкові загоряння». Дощ і понижені в районі температури сприяли боротьбі з полум'ям. Однак пожежники продовжують зберігати пильність на випадок можливих спалахів на острові Евбея і в районі Аркадія на півострові Пелопоннес, які постраждали найсильніше.

Сотні будинків і підприємств були зруйновані на Евбеї, в Аркадії і на околицях Афін унаслідок пожеж, що обрушилися на Грецію з кінця липня і посилилися минулого тижня в результаті аномальної спеки.

На початку місяця на півдні Європи пройшла хвиля пожеж. В Італії зафіксували новий температурний рекорд для регіону - 48,8 градуса за Цельсієм на Сицилії; попередній такий рекорд було встановлено в Греції в 1977 році. Також в Італії п'ятеро людей загинули внаслідок лісових пожеж.

В Алжирі оголошено триденний траур у зв'язку із загибеллю 69 осіб на пожежах у цій країні. На півдні Туреччини раніше в серпні жертвами пожеж стали вісім осіб.

Ще на цю тему