«Справа Хізб ут-Тахрір»: У Росії сьогодні відбудуться два судові засідання

10:20 12.08.2021

У Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону сьогодні, 12 серпня, мають відбутися два засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, на засіданні стосовно кримського татарина Вадима Бектемирова очікується допит свідків обвинувачення. «Вадим - магістр у сфері ісламських наук. Здобув освіту в ліванському університеті «Аль-Джінан». Від початку репресії у Криму активно підтримував і допомагав політв'язням та відвідував незаконні суди над співвітчизниками», - розповіла Денісова.

Як уточнила омбудсмен, друге судове засідання стосується учасників так званої «алуштинської групи», до якої належать політв'язні Ельдар Кантимиров, Руслан Месутов, Руслан Нагаєв і Ленур Халілов. Під час цього засідання очікуються дебати сторони захисту.

Раніше прокурор зажадав для Халілова 19 років позбавлення волі з обмеженням свободи на один рік і дев’ять місяців, Месутова - 18 років з обмеженням свободи на один рік і дев’ять місяців, Нагаєва - 15 років і один рік обмеження волі, Кантимирова - 14 років позбавлення волі з обмеженням на один рік.

Денісова закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського та міжнародні правозахисні організації відвідати судові засідання для недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України.
 

Ще на цю тему