Азербайджан звинуватив Вірменію у порушенні домовленості про виведення військ з Нагірного Карабаху

08:40 12.08.2021

Вірменія досі повністю не вивела свої війська з території Нагірного Карабаху і навіть встигла побудувати нові пости. 

Військові кажуть, що наказ про перекидання військ в Нагорний Карабах віддав новий міністр оборони Вірменії Аршак Карапетян, повідомляє ZN,UA з посиланням на Міністерство оборони Азербайджану.

«Повне виведення залишків збройних сил Вірменії з території Азербайджану, де тимчасово розміщений російський миротворчий контингент, що передбачено тристоронньою заявою, підписаного 10 листопада 2020 року президентом Азербайджанської Республіки, Президентом РФ і прем'єр-міністром Вірменії, що не був забезпечений», - йдеться в повідомленні азербайджанських військових.

Азербайджан зауважив грубе порушення Вірменією положення тристоронньої заяви. Військові кажуть, що Вірменія перекинула свої збройні сили в регіон, де тимчасово розміщені миротворчі сили РФ.

Вірменія виставила пункти біля населених пунктів Мухтаркенд та Шушакенд, а також на територіях на схід від адміністративних кордонів Кяльбаджарського та Лачинського районів, кажуть азербайджанські військові.

«Азербайджанська армія вживає адекватних заходів, не допускаючи подібних явищ. Вірменська сторона навмисно вдається до такого роду провокацій, ескаліруя ситуацію... З боку Азербайджанської армії будуть вжиті адекватні заходи. Відповідно до положень тристоронньої заяви, російські миротворці повинні покласти край розміщенню збройних сил Вірменії на місцях своєї тимчасової дислокації на території Азербайджану», - додали в МО Азербайджану.

9 листопада 2020 року президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії підписали спільну заяву про повне припинення військових дій в Нагірному Карабаху. Азербайджанська і вірменська сторони зупинилися на фактично контрольованих позиціях.

Відповідно до угоди, близько двох тисяч російських військових розгорнули між двома сторонами і вздовж Лачинський коридору, по 60-кілометровому маршруту через цей район, який з'єднує головний місто Карабаху – Степанакерт із Вірменією.
 

Теми:

Ще на цю тему