На грецькому Пелопенесі через лісові пожежі евакуювали понад 20 населених пунктів

14:41 11.08.2021

Пожежні бригади працювали протягом цілої минулої ночі, щоб запобігти поширенню полум’я на житлові райони в районі Гортинії на Пелопонесі: довелося евакуювати жителів 21 населеного пункту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Зазначається, що нині пожежі продовжують лютувати у важкодоступній місцевості поблизу районів Фанаракі, Кастракі, Піррі, Лотос, Ліодора, Хрисохорі та Дафні.

Очікується, що у середу на місце прибудуть додаткові сили для боротьби з вогнем.

Вогонь уже знищив великі площі сільськогосподарських угідь та кілька хлівів для тварин, а ще порушив електропостачання та водопостачання.

На сьогодні допомогу в гасінні лісових пожеж у Греції надають Кіпр, Франція, Хорватія, Швеція, Румунія, Іспанія, Чехія, Німеччина, Польща, Словаччина, Австрія, США, Україна, Ізраїль, Швейцарія, Єгипет, Велика Британія, Кувейт, Катар, Молдова, ОАЕ та Сербія.

За даними ВВС, через лісові пожежі на грецькому острові Евбея евакуювали понад 2000 людей, зокрема літніх людей переправляли поромом.

Греція переживає найсильнішу спеку за останні 30 років, температура піднялася до понад +45 °C.

Як повідомлялося раніше, Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну відправити 100 пожежників на допомогу в боротьбі з лісовими пожежами в цій країні. Уряд на позачерговому засіданні схвалив відповідне рішення про направлення зведеного загону вогнеборців до Греції.

У п’ятницю, 6 серпня, зведений загін українських вогнеборців прибув до Греції.

Ще на цю тему