Лісові пожежі у Греції зняли з космосу

09:41 11.08.2021

Астронавт Європейського космічного агентства Тома Песке, котрий перебуває на борту МКС, із висоти понад 400 кілометрів сфотографував масштабні пожежі, від яких зараз потерпає Греція.

Як передає Укрінформ, світлини викладені на сторінці Томи Песке у Фейсбуці.

«Пелопоннес кілька днів тому – горить. І це триває зараз. Наші думки зі Станції зараз із тими, хто потерпає від пожеж у Каліфорнії та Південній Європі», – написав космонавт у коментарі до своїх світлин.

Слід зазначити, що МКС пролітала над цією частиною Греції 6 серпня 2021 року.

Як відомо, через вогняну стихію на Пелопоннесі грецька влада змушена евакуйовувати жителів населених пунктів.

Наразі допомогу в гасінні лісових пожеж у Греції надають 22 країни – Кіпр, Франція, Хорватія, Швеція, Румунія, Іспанія, Чехія, Німеччина, Польща, Словаччина, Австрія, а також США, Україна, Ізраїль, Швейцарія, Єгипет, Велика Британія, Кувейт, Катар, Молдова, ОАЕ та Сербія.

За даними ВВС, через лісові пожежі на грецькому острові Евбея евакуювали понад 2000 людей, зокрема літніх людей переправляли поромом.

Греція переживає найсильнішу спеку за останні 30 років, температура піднялася до понад +45°C.

Як повідомлялося раніше, Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну відправити 100 пожежників на допомогу в боротьбі з лісовими пожежами в цій країні. Уряд на позачерговому засіданні схвалив відповідне рішення.

У п’ятницю, 6 серпня, зведений загін українських вогнеборців прибув до Греції.

Ще на цю тему