У РФ сьогодні відбудуться п'ять судових засідань щодо кримських татар – Денісова

10:00 10.08.2021

У Південному окружному військовому суді в Ростові-на Дону (Російська Федерація) 10 серпня відбудеться п’ять судових засідань щодо незаконно утримуваних РФ громадян України.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі, передає Укрінформ.

За її словами, відбудуться засідання стосовно учасників так званої «другої сімферопольської групи» у так званій «справі Хізб ут-Тахрір», до якої входять Енвер Аметов, Осман Арифмеметов, Яшар Муєдінов, Руслан Сулейманов та Рустем Шейхалієв (розгляд справи по суті), Тофік Абдулгазієв, Владлен Абдулкадиров, Іззет Абдуллаєв, Меджит Абдурахманов та Білял Аділов (розгляд справи по суті), Акім Бекіров, Сейтвелі Сейтабдієва, Рустем Сейтхалілов, Руслан Сулейманов, Асан Яніков (очікується допит секретного свідка ФСБ РФ).

Розгляд справи по суті планується також на засіданнях стосовно учасників «четвертої бахчисарайської групи», до якої входять Алім Суф’янов, Сейран Хайретдінов та Олександр Сизиков, а також щодо вчителя фізкультури Еміля Зіядінова, якого безпідставно ув’язнено за активну громадянську позицію щодо незаконного переслідування кримських татар.

«Закликаю генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд», - написала Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, кримських татар країна-окупант звинувачує в причетності до діяльності «Хізб ут-Тахрір». Організація визнана в Росії терористичною в 2003 році, але вільно діє в Україні та більшості європейських країн.
 

Ще на цю тему