Українські рятувальники продовжують гасити лісові пожежі у Туреччині

09:30 09.08.2021

Українські рятувальники на двох літаках Ан-32П Держслужби з надзвичайних ситуацій та 4 вертольотах компанії «Українські вертольоти» продовжують боротьбу з лісовими пожежами в Туреччині.

«Українські пожежні літаки продовжують боротьбу з вогнем у Туреччині», – повідомили у консульстві.

За даними ДСНС, за час роботи в Туреччині з 30 липня (без врахування сьогоднішнього дня) два літаки ДСНС здійснили 86 скидів води загальною масою 688 тонн.

Екіпажі авіакомпанії «Українські вертольоти» продовжують пожежогасіння у гірській місцевості в провінції Испарта. За першу добу роботи, 6 серпня, вертольоти скинули 279 тонн води, здійснивши 93 скиди.

Як повідомляв Укрінформ, два пожежні літаки Держслужби надзвичайних ситуацій України прибули до Туреччини 30 липня та долучилися до гасіння осередків лісових пожеж. 5 серпня з України прибуло чотири гелікоптери авіакомпанії «Українські вертольоти», які здійснюють вильоти не лише в денний, а й нічний час. Операція з пожежогасіння вночі в умовах гірської місцевості проводиться ними в Європі вперше.

«Українські вертольоти» долучилися до гасіння пожеж на безоплатній основі, підтримавши ініціативу Президента України про допомогу Туреччині в боротьбі з лісовими пожежами.

За даними Міністерства сільського та лісового господарства Туреччини, за 11 днів активної боротьби з вогнем було взято під контроль 217 з 223 лісових пожеж у 47 провінціях країни.

Ще на цю тему