Можуть гасити пожежу у горах вночі: до Туреччини прибули чотири українські гелікоптери / Фото 

09:40 06.08.2021

У Туреччину з України прибуло чотири гелікоптери, екіпаж яких має унікальний досвід цілодобового гасіння пожеж у гірських умовах та одразу долучився до операцій по боротьбі з лісовими пожежами на півдні та південному заході країни.

Про це повідомляє власкор Укрінформу з посиланням на інформацію, отриману в посольстві України в Туреччині.

«Екіпажі чотирьох вертольотів, які прибули для виконання завдань з метою боротьби з пожежами у провінціях Туреччини, де тривають лісові пожежі, здатні працювати вдень і вночі за будь-якої погоди, виконуючи завдання з пошуку і гасіння пожеж», - повідомили агентству в посольстві України в Туреччині.

Українські вертольоти базуються в аеропорту Іспарти, звідки відбувають до місць безпосереднього виконання завдань. Всі чотири вертольоти - це багатоцільові модернізовані Мі-8, які належать приватному акціонерному товариству «Авіакомпанія «Українські вертольоти» та прибули в Туреччину з гуманітарною місією, на безоплатній основі.

Авіакомпанія «Українські вертольоти» першою серед авіакомпаній європейських країн отримала відповідні дозволи та здійснює спецоперації з пожежогасіння вночі в гірських умовах. Один із чотирьох Мі-8, які працюють у Туреччині, окрім пожежогасіння, може здійснювати аеромедичну, реанімаційну евакуації з проведенням медичних заходів на борту, для надання допомоги постраждалим особам, у тому числі опіковим. Наразі всі чотири вертольоти задіяні в операціях з пожежогасіння.

Як повідомлялося, з 30 липня два пожежні літаки Держслужби з надзвичайних ситуацій України перебувають у Туреччині та беруть активну участь у гасінні осередків лісових пожеж.

28 липня масштабна лісова пожежа спалахнула в районі Манавгат турецької провінції Анталія, вогонь знищив десятки гектарів лісу та призвів до евакуації низки населених пунктів.

Фото з сайту Укрінформ
 

Ще на цю тему