У Росії відреагували на слова Зеленського про майбутнє Донбасу і заговорили про «червоні лінії»

20:30 05.08.2021

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова прокоментувала слова президента України Володимира Зеленського про те, що жителі Донбасу, які вважають себе росіянами, повинні виїхати в Росію. На думку Захарової, Зеленський там чином «кидає камінь розбрату».

Спікер зовнішньополітичного відомства РФ в Telegram заявила, що покинути Україну повинні ті, хто «рветься в ЄС і НАТО», так як, на її думку, в української держави немає шансів стати учасниками цих політичних утворень. Вона ж відзначила, що українців на Заході чекає роль «прислуги і доглядальниць».

«Київський режим перейшов всі червоні лінії, що відокремлюють національну політику від націоналізму», – написала Захарова.

На її думку, єдина країна, яка може принести на територію України цивілізацію – це Росія.

«Росія і російська цивілізація буде рости вгору, буде все будувати, однозначно. Україна в нинішньому вигляді – в окупованому, в відрізаному від Росії не має жодних перспектив», – висловила своє бачення спікер російського МЗС.

Вона закликала тих, хто відчуває себе росіянами, залишатися в Україні і «чекати деокупації».

Також Захарова заявила, що корінним жителям України нібито нема за що триматися, бо «київський режим продає землю іноземцям».

Ще на цю тему